En tårta utan allergen


Jag älskar att baka! Dock tänker nog många att det är lite extra svårt för mig med tanke på allt jag vill (och måste) undvika. Smör, ägg, mjölk, gelatin, grädde och annat animaliskt tycker ju dom flesta är ett måste. MEN DET ÄR DET INTE! Kolla in klippet så ser du!

Jomenvisst, en tårta helt utan allergener. Hur fick jag till den nu då? Har jag nåt knep?
Mitt bästa tips är Karolina Tegelaar. Hon är en rolig tvåbarnsmorsa, forskare och författare.  Hon heter @swedishvegan på instagram och har gett ut flera bakböcker som jag använder flitigt, men nu tänker jag tipsa om hennes app ”Kakboken utan ägg och mjölk”. (Så heter även en grupp hon driver med massa recept på Facebook.) Det låter inte så fancy, appar brukar ju heta typ coola namn, hehe, men låt inte namnet lura dig. Appen är grym. Den kostar 30:-, finns på svenska eller engelska, har massa fina bilder, tydliga recept och en tajmer mm. Hur som helst. Klippet visade alltså min chokladtårta som jag bakat från appen. Den var väldigt ihopslängd, inte alls snygg, men himla god. Gör en du med och ät den med fördel ihop med bär, eller nåt annat som bryter av.

Massa kramar!

Comments are closed.