Den perfekta semlan
Den ska ha mycket, fluffig sojagrädde. Under den vill jag ha hemgjord, lite lös, men ändå liksom grov mandelmassa. Dessa två härligheter ska helst omslutas av mjuk, men stabil vetebulle med mycket kardemumma i. Bullen ska inte ha för tjock (och absolut inte torr) botten och gärna ett rejält lock. Mycket florsockerpuder överst! Så ska semlor vara! Många kriterier ska uppfyllas.
Vad jag vet, det sa Google åtminstone, så finns denna typ av vego/allergivänliga semlor på fler caféer, bagerier och konditorier runt om i Sverige. Och gör det inte det nära dig, gå dit och kräv! Utan mandel och glutenfria finns såklart med.
Jag har redan gjort några semlor hemma i år, men att äta på konditori är ju extra lyxigt.
Köpta bullar, mandelmassa utblandad med bull-innanmäte och lite ovispad grädde, sen spritsar jag rikligt med Alpros vispgrädde med några droppar citron i för fasthet och så florsocker på toppen. Här är bilder på olika varianter jag gjort:
Jag har redan gjort några semlor hemma i år, men att äta på konditori är ju extra lyxigt.
Köpta bullar, mandelmassa utblandad med bull-innanmäte och lite ovispad grädde, sen spritsar jag rikligt med Alpros vispgrädde med några droppar citron i för fasthet och så florsocker på toppen. Här är bilder på olika varianter jag gjort: