Ben and Jerry’s, äntligen!

Jag läste nyaste ”ALLERGIA” och hittade detta. Och nu har jag svar. Glassen har nämligen kommit! At laaaaaast!

Jag har äntligen ätit Ben and Jerry’s glass! Det är första gången i mitt liv och jag har länge undrat vad som varit ”grejen” med just Ben and Jerry’s. Nu vet jag!
Sen det började viskas om deras nya mjölkfria glass, redan för ett par år sen, har jag frågat, undrat och diskuterat med andra ”NÄR FASEN KOMMER DOM?!” (Precis som Allergia gjorde!) Ibland kändes det som att det aldrig skulle hända, som att USA skulle behålla dom för sig själva.
Och plötsligt, bara händer det. Jag var i Göteborg nu i slutet av sommaren och gick in på Pressbyrån vid Centralstationen. Jag såg skyltar, och sen: GLASSEN!
En hel frys full! Wooohooo!
Det var svårt att välja smak, men eftersom att jag skulle iväg ett par dagar utan barn passade jag på att välja den med jordnötssmör och kakor. (Min fyraåring är jordnötsallergiker.) Och jäklar vad god den var! Söt, salt, krämig och full av klumpar! Kan vara godaste glassen nånsin! 5/5
Och så i natt hände det igen! Hela familjen bilade hem från landet. Barnen sov i baksätet och Per och jag var både trötta och lite sura där framme. Jag googlade och hittade en Shell/7-11 vi tyckte det var värd en liten omväg nånstans vid Nyköping. Sen stod jag där, i nattluckan några minuter senare och köpte min andra B &J’s-bytta i livet. Denna gång med bananglass, chokladbitar och valnöt. Nästan lika god! 4/5
Trots priset på 80 kr och den knasiga storleken är jag inte besviken. Risken var ju överhängande efter all väntan och förväntan. Jag ser fram emot att testa dom andra smakerna med. Jag tror det fanns typ salt kola och nån brownies med kakbitar också, det låter så himla gött. Så det ska jag, så snart jag bara kan. Kanske i ett klipp här på bloggen? Mmmmmm

(Men jag önskar verkligen att det fanns mindre bägare som liksom går att käka på stan, dom som kommit nu är alldeles för stora, jag tänker att dom är till minst två – tre personer, och just glass går ju inte att spara. Kanske får jag börja gå runt med kylväska? Eller så håller vi alla ut lite till och väntar tills glassen kommer till vanliga mataffärer.)

Kram! Och mumsa på där ute!

PS: Jag vill vara supertydlig: jag har inget spons, detta är inget samarbete eller dold annons och det finns massa annan supergod mjölkfri glass där ute! Tex Lily och Hannas, Go Coconuts, Oatly och Choice. För att nämna några.

Comments are closed.