Palsternackssoppa

En slät soppa med crunch av knaperstekt bacon.

(4 portioner)
2 palsternackor, cirka 300 g
2 potatisar
1 burk champinjoner
1 gul lök
7,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (mjölk- och sojaproteinfri)
2 msk mjölkfritt margarin
2,5 dl Solhavre
1 paket bacon, knaperstekt i små bitar

Skär palsternackan och potatisen i i tunna strimlor. Skär löken fint och hacka svampen. Bryn margarin och låt lök och svamp brynas en stund. Tillsätt palsternacka och potatis och låt bryna ytterligare någon minut. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka 10-15 minuter tills grönsakerna känns mjuka. Ta upp grönsakerna men spara vattnet (spara gärna lite palsternacksstavar för garnering. Mixa grönsakerna så att det blir en massa. Häll tillbaka i vattnet, tillsätt Solhavre och låt koka upp och bli varmt. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Lägg i baconet strax före serveringen.

Foto Colourbox