Vintersallad

Lagat. Denna sallad passar att göra på vintern då annan frukt och grönt inte är så aktuellt.

Ingredienser

2 dl quinoa
2 medelstora rödlökar, skalade och klyftade
2 äpplen, till exempel Ingrid-Marie, urkärnade och klyftade
cirka 400 g kokade rödbetor, klyftade
80 g färsk babyspenat, sköljd
1 kruka vattenkrasse, plockad
kärnorna av ett granatäpple
ett litet dillknippe, plockad

Grapefruktsvinägrett
saften av en grapefrukt
2 msk rödvinsvinäger
0,5 msk flytande honung
2 dl majsolja
en nypa salt och svartpeppar från kvarn

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Rosta rödlöken i en smord form tills löken fått en grillad yta. Koka quinoa enligt förpackningens anvisningar och låt svalna.
Fördela lök, rödbetor, äpple, krasse, quinoa och spenat över fyra serveringstallrikar eller ett större fat. Garnera med granatäpple och dill.
Blanda grapefruktjuice, vinäger och flytande honung i en rymlig bunke. Tillsätt olja under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till vintersalladen.

Skriv ut

Recept Tobias & Elsa HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: