Limpa med teffmjöl

Bakat. Gluten är ett protein som finns i många sädesslag.  När man måste undvika gluten är utmaningen att få till bra bakegenskaper på annat sätt. Med det naturligt glutenfria mjölet teff blir limpan relativt luftig.

Ingredienser

½ paket jäst
4 dl vatten
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk flytande honung
1 msk olja
2,5 dl teff
1 dl psylliumfröskal
1 msk potatismjöl

Tillagning

Smula jästen i det fingerljumma vattnet, häll i honung samt olja. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner dem i degvätskan. Degen behövs inte blandas mer än att det blir klumpfritt.
Olja en brödform lätt och lägg ner degen och låt jäsa 30 minuter. Grädda cirka 50 minuter i ugn på 200 grader.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: