Lättrimmad örtkokt kyckling

Lagat. Det passar utmärkt att servera denna kyckling till en god sallad. Ringla gärna även över en skvätt olivolja för extra smak.

Ingredienser

1 stor kyckling (1,7-1,8 kg, gärna majskyckling)
2,5 msk salt
cirka 2 liter vatten
5 svartpepparkorn
1 liten purjolök i bitar
3-4 kvistar persilja
1-2 kvistar färsk koriander och citronmeliss
1 tsk små blad av färsk timjan

Tillagning

Dela kycklingen i halvor. Gnid in saltet och lägg kycklinghalvorna i en plastpåse. Låt stå i kylskåp ett dygn. Vänd på påsen en gång.
Koka upp vattnet i en gryta och lägg ner kycklinghalvorna. Vattnet ska täcka. Koka upp och lägg ner peppar, lök och örter. Sjud i 30 minuter. Låt kycklinghalvorna ligga kvar i kokspadet och kyl ner hela grytan i kallt vatten. Ta upp den kalla kycklingen, ta bort skinn och ben. Skär den i skivor eller bitar. Servera med en sallad och lite god olivolja. Kokspadet är för salt att använda till sås.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Kent Jardhammar

Hitta fler recept som innehåller: