Kära tomten…

… det är så mycket jag önskar mig till jul. Saker som persienner, en stark skruvdragare eller en ny anslagstavla. Varför jag just skulle vilja få saker på julafton vet jag inte, men det är väl bara då man får skriva listor till dig?
Om jag inte måste vänta till jul för att få mina önskningar uppfyllda skulle jag först önska mig att snön som föll fick ligga kvar minst en månad. Ja, när jag tänker efter vill jag nog bara ha saker som inte går att köpa. Önska får man väl alltid? Här kommer min lista.

PENGAR TILLL FORSKNING om annat än mediciner. Vem ska ta reda på vad vi behöver för att må bra förutom läkemedel? Den som tjänar på det. Staten? Tomten?

Att vården hjälper allergiker och astmatiker ge sina svårigheter RÄTT PROPORTIONER. Hur ska jag se på mig själv? Frisk eller sjuk.

Att kroniskt sjuka SLIPPER KARENSDAGEN. Om man har en sjukdom som finns där hela tiden ska man inte se det som ett nytt problem varje gång astman visar sig.

Jag tror jag stannar där.
Det blir ju jul igen.

Text Annika Olsson