Dumma smarta teknik!

Mitt yngre barn Kimmi-Kid, snart tre, hittade en old-school-telefon på loppis.

När ska en lära barn ringa 112? Förr var en telefon till för att ringa med, den stod tillgänglig i hemmet och var till för alla. Föräldrar lärde barnen att ringa larmnumret och det kunde liksom inte hända så mycket mer än att du fick lägga på och börja om. Med dagens smart-telefoner drar jag mig för att lära kidsen. Det är ju en hel jäkla dator och chansen att dom skulle lyckas få till ett samtal känns inte stor. ”Först ska du hitta min mobil, sen slå in min sexsiffriga kod … ” Det krävs rätt mycket för att fatta hur det ska göras. En nackdel som jag ser det. Jag tänker på att det kanske även är det dags att lära min (jordnöt- och mjölk-allergiska) femåring hur hennes spruta (epi-pen) funkar snart? Fast kanske skulle hon mest bli stressad och rädd? En så liten unge kan såklart inte ha något ansvar över sin egen allergi, hon är ju aldrig ensam utan vuxna, men samtidigt, OM nåt skulle hända, då kan ju en situation uppstå där kunskapen kan vara ovärderlig. Sånt ligger jag och tänker på på kvällarna. Har du några tankar?

Comments are closed.