Potatishalvor med friterad kapris

Friterad kapris blir överraskande gott. Krispiga och salta gör de sig bra som topping på ugnsrostade små potatishalvor.

Asiatisk färs i salladsblad

Kryddningen ger en smak av det asiatiska köket och päronet tillför extra crunch och lite sötma. Välj den färs du själv föredrar.

Grundrecept pajdeg

Oavsett vilken typ av paj man vill laga är det bra med grundrecept för pajdegar, ett för matpaj och ett för efterrättspaj. Variera mjöl efter tycke.
Deg för matpaj är gott att krydda med till exempel svartpeppar, paprika, spiskummin eller chili. Man kan också tillsätta lite flingor eller gryn i mjölblandningen, till exempel boveteflingor eller hirsflingor, om man vill ha lite fullkornsvariant. På samma vis kan man smaksätta en deg för efterrättspaj med kanel, kardemumma eller vanilj. Även här kan man tillsätta flingor eller gryn för lite variation i konsistens, som kokosflingor eller hackade frön.