Glaserade kamben

Lagat. Revbensspjäll är för många ett måste på julbordet, men det är lika gott året runt.

Ingredienser

4 kambensrader
1 tsk salt
2 dl vatten
egen glaze eller färdig barbequesås

Glaze
0,5 dl soja
0,5 dl solrosolja
0,5 msk sirap
1 msk riven färsk ingefära
1 msk honung
1 msk tomatpuré
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar

Tillagning

Massera in saltet i kambenen, lägg på en plåt, pensla med hälften av glazen. Häll över 2 dl vatten, täck med ugnsfolie. Låt stå 1,5 timme i ugn på 150 grader.
Ta bort folien, pensla på lite mer glaze, kör i ugn cirka 20 minuter på 225 grader.

Glaze
Blanda ihop allt till glazen i en skål
Ta med grillkrydda och vitlök för den som tål
Pensla över revbenen innan ugnen tar vid
Pensla igen när det är temperaturhöjningstid
För extra kletiga, smetiga ben
Pensla på även det sista så skålen blir ren

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: