Krönikör i Allergia – Zandra Zernell

Zandra Zernell kommer att dela med sig av tips och funderingar om allt spännande och matnyttigt som finns att läsa om allergier på nätet. Framför allt i sociala medier och i bloggar.

Vem är du?
–– Jag är 35 år, blivande tvåbarnsmamma och bor i södra Stockholm.

Vad har du för erfarenhet av allergi?
–– Framför allt som förälder. När min son var några månader gammal upptäckte vi att han var allergisk mot mjölkprotein och ägg. Det var inte helt lätt, eftersom personalen på barnavårdscentralen knappt hade några kunskaper alls om detta, så jag fick ta reda på mycket själv innan vi kom i kontakt med läkare. Själv är jag pollenallergisk, särskilt mot gräs, och har även en syster som är svårt jordnötsallergisk.

Vad jobbar du med?
–– Jag har tidigare arbetat som nyhetsreporter och redaktör, men jobbar sedan några år tillbaka som frilansjournalist. Mina intresseområden är allergi och hälsa, arbetsliv och arbetsmarknad samt livsstils- och miljöfrågor.

Vad gör du annars på fritiden?
–– Träffar vänner, hamstrar tidningar och tidskrifter av alla slag och letar efter nya lekparker att hänga i med min 2,5-åring.
Favoritblogg?
–– Jag gillar den superhajpade receptbloggen Green kitchen stories, eftersom paret som ligger bakom bloggen lagar vegetarisk mat som ofta både är mjölk- och äggfri och samtidigt jättegod!

 

Foto Jeanette Hägglund