Fransk bondsoppa

En del maträtter äter vi mer av under vissa årstider. Hösten är till exempel en tid då det passar särskilt bra med soppa. När dagarna börjar bli kyligare känns det lockande med en värmande soppa. Den franska bondsoppan är då en jättebra rätt och den passar både till middag och lunch.

(4 portioner)
1 stor purjolök
5-6 potatisar
2 msk mjölkfritt margarin
2 hönsbuljongtärningr (gluten- och laktosfria)
8 dl vatten
4 skivor rimmat fläsk
Strimla en del av purjolöken och lägg åt sidan. Skär resten av purjolöken i lite grövre bitar. Skala och skär potatisen i bitar, Fräs purjolök och potatis i matfett utan att bryna. Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Koka under loch i 15 minuter. Kör till puré i matberedare eller med handmixer eller vispa sönder potatisen. Fräs fläsket i stekpanna och toppa soppan med fläsk och rå strimlad purjolök.

 

Foto Colourbox