Vilken mat är bäst?

Äta bör man annars dör man. Ja men vad ska man äta? Jag känner nästan ingen som inte funderar på det. Vad är egentligen bra mat för hälsan? Det finns ju så många olika aspekter.
De flesta av oss undviker mat vi blir dåliga av direkt när vi ätit den. Vi vill alla slippa allergiska reaktioner, magsjuka och liknande. Men hur ska man veta vilken mat som är bra i det långa loppet? Och ska vi nöja oss med mat som är bra för oss eller ska vi se det även ur naturens vinkel?
Josefine Liew är vegan sedan 15 år. När sonen Neo blev allergisk mot bland annat soja och nötter sattes hela familjens kosthållning på prov. Familjen delar med sig av sin kunskap på sidan 4.
Om du tror att din hälsa klarar ett glas vin får du tips om vad du ska tänka på ur allergisynpunkt på sidan 20.
Vi bjuder också på en maffig kakbuffé på sidan 16 där vi hoppas att du kan hitta godsaker du kan njuta av.
Att njuta kan också vara bra för hälsan!

Recept Annika Olsson