Vad ska vi säga till rökarna?

Så himla bra grej detta med tobaksfria veckan!

Jag önskar bara att det finns nåt en kunde göra eller säga när en ser unga stå och röka. Vissa ser ut som barn, dom har knappast hunnit fastna än, föräldrar som röker vid barnvagnarna, jag vill liksom bara ”rädda” alla.

Jag är trött på att rökare kallar sin rökning för deras ”personliga val som jag inte har med att göra”. Jag önskar det vore sant. Men det är inte endast ett personligt val, så länge du inte bor i skogen så gör du ett val för många andra samtidigt, för varje cigg du tar. Rök, giftiga små partiklar, lukt och hela kalaset sprider sig runt om dig, till oss andra, som ofrivilligt utsätts.

Är den nån som har nåt tips eller råd? Finns det nånting vi kan säga som inte är för störigt eller dömande?
Jag kan inte komma på nåt bra känner jag.

Även hemma är det svårt.
Där vi bor har vi många olika grannar som röker på sina balkonger, som vi pratade om i klippet, men det är så svårt, vi har inga lagar på vår sida… Vi har skrivit lappar flera gånger och lagt i alla grannars postlådor, samtidigt som vi satt upp samma lappar i hiss och entréer, vi hänvisade till våra barn, att vi alla har astma och allergi, att vi har små barn och att det kommer rakt in i våra hem etc. Det har blivit mycket bättre här hemma, efter lapparna, men kanske samtidigt värre för barn vars föräldrar inte längre röker ute utan inne pga vårt klagande? Moment 22.

Nån som har råd? Tips? Erfarenheter?

Bilden: Jag och Kimmi-Kid, som blir tre i februari, gillar inte att sitta bredvid rökare i kollektivtrafiken heller. Tyvärr luktar det ofta för starkt. Inget fel på personerna i sig, såklart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *