Ungerska fläskfilérulader

På bordet i Budapest

(4-5 portioner)

Ingredienser
800 g stor fläskfilé
100 g kycklinglever
2 krm nymald vitpeppar
1/2 tsk salt
3 krm fyra kryddor
8 skivor bacon

Champinjonsås:
200 g färska champinjoner (i skivor)
2 msk mjölkfritt margarin
1 msk paprikapulver
1 msk maizena
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1/2 dl söt tokajier eller vitt portvin
3 dl iMat
1/2 tsk salt
1/2-1 krm cayennepeppar

Sätt ugnen på 250°. Putsa filén helt fri från hinnor och ev fett. Dela den i 8 lika stora bitar. Ställ dem på högkant och platta ut var och en till tunna schnitzlar. Hacka kycklinglevern fint och blanda med salt, peppar och fyra kryddor. Bred ut levern på schnitzlarna och rulla ihop var och en till rulader. Rulla en baconskiva runt varje rulad och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Ställ formen på galler mitt i ugnen och stek ruladerna ca 20 minuter. Gör under tiden i ordning champinjonsåsen.

Champinjonsåsen: Fräs de skivade champinjonerna i fettet och låt vätskan som bildas koka in helt i svampen. Pudra över paprikapulvret och maizena. Smula i buljongtärningen och späd med vatten och vin under vispning och uppkok. Tillsätt iMat och låt såsen koka sakta 5–8 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar. Lägg upp ruladerna direkt från ugnen på heta tallrikar. Slå såsen omkring och servera med pasta eller ris.

Foto Colourbox