Sötsur paprikasås

Servera gärna denna sötsura sås tillsammans med fisk och/eller skaldjur.

4 schalottenlök, skalade och finhackade
4 röda paprikor, urkärnade och skurna i mindre bitar
½ röd chili, urkärnad, finhackad
1 msk olivolja
1 stjärnanis
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
3 tsk vermouth, kan uteslutas
3 dl vatten
ca 1 tsk arrowrot, maizena eller potatismjöl, enligt förpackningens anvisningar
Salt och peppar.

Så här gör du:

1. Fräs lök, paprika och chili i en het stekpanna med olivolja tills de mjuknar men inte tar färg.
2. Lägg i stjärnanis, häll i vitvinsvinäger, honung och vermouth och låt vätskan reduceras.
3. Häll allt i en mixer och kör till en slät puré. Koka upp tillsammans med vatten i en kastrull, låt småputtra i några minuter. Red av såsen med arrowrot, maizena eller potatismjöl. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med fisk och/eller skaldjur.