Majsknäckebröd

Hembakat knäckebröd som passar bra på buffébordet.

2 dl polenta eller grovt majsmjöl
3,5 dl mjölkersättning
2 msk majs- eller rapsolja
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 msk bakpulver
3 dl fin mjölmix, gluten- och mjölkfri
mix till utbakning, gärna grovmix

Koka en gröt av polenta och mjölkersättning. Rör ner olja, fiberhusk och salt. Låt svalna. Blanda ner bakpulvret tillsammans med mixen. Degen ska vara ganska lös. Låt den vila svalt någon timme. Smörj en ugnsplåt och kavla ut degen direkt på den och skär rutor. Eller forma runda bullar och kavla ut dem i rikligt med mjölmix på bakbordet. Lägg på plåt och nagga bröden. Grädda dem ljusgula vid 200 grader. Eftertorka vid 75 grader och ugnsluckan på glänt.
Bröden är även goda som mjukt tunnbröd.

Recept Matilda Göransson Foto Kent Jardhammar