Smillas smarriga bullar

Saftiga och glutenfria bullar.

Du behöver (till cirka 20 stora):
150 g smör
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl sirap
1 dl filmjölk (jag vet, det låter konstigt, men de blir saftiga och syrliga då)
5 tsk kardemumma
1 tsk salt
2 pkt sempers mjölmix
1,5 dl socker

150 g smör
1,5 dl socker
3 msk kanel
1 ägg
pärlsocker

Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Häll i mjölken, så att vätskan blir ljummen.
3. Smula ner jästen.
4. Tillsätt fiberhusken och låt jäsa i 10 minuter.
5. Häll i sirap, filmjölk, kardemumma, salt, socker och mjölmix. Arbeta kraftigt med elvisp eller bakmaskin i cirka 10 minuter, tills degen känns bra. Det är viktigt att arbeta den länge, då får den en väldigt bra spänst.
6. Låt jäsa i 50 minuter. Precis innan den har jäst klart, gör då smörkrämen. Blanda smör, socker och kanel i en skål.
7. Dela degen i två delar. Knåda in lite mjölmix om det behövs
8. Mjöla bordet. Kavla ut den ena till en rektangel, ganska tunt, kanske en halv centimeter.
9. Bre på hälften av smörkrämen jämt över hela. Strö över lite extra kanel om du vill det.
10. Rulla ihop degen till en rulle och skär i 20 lika stora delar.
11. Gör delarna runda genom att trycka på sidorna och lägg de på en plåt med bullpapper, med snittytan uppåt. Tryck lite på varje bulle så de blir lite plattare och bredare, istället för höga och smala.
12. Gör samma sak med den andra delen av degen, lägg de bullarna på en annan plåt.
13. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det. Strö på lite pärlsocker överst.
14. Sätt in i ugnen i 10 minuter.

Recept Smilla Luuk