Små revben i smetig sås

Revbenen passar bra att laga i en så kallad crock-pot, en långsamlagande elgryta. Inställd på hög temperatur ska de i så fall koka i 3–4 timmar, vid låg 6–8 timmar.

2 kambensrack
1 msk soja
1 msk honung eller agave
1 apelsin, pressad
1 tsk risvinäger
1 tsk riven ingefära
¼ purjolök eller 1 salladslök

Bryn revbenen runt om, lägg ner i crock-poten. Blanda soja, pressad apelsin, vinäger, ingefära, vitlök och honung eller agave. Häll blandningen över revbenen och koka. Ta ur revbenen och skär upp dem, ös sedan såsen från grytan över. Såsen kan behöva kokas ner för att bli smetig. Garnera med skivad purjolök eller salladslök och om du vill sesamfrön eller lite rivet apelsinskal.
Tips: Låt ett par solo vitlökar gå med, men glöm inte att göra ett litet snitt i löken så den inte sprängs.

Text Linda Svensson Foto Jens Sølvberg