Marinerade grillade grönsaker

Sugen på någonting grillat och vegetariskt?

Grönsaker
1/2 aubergine
1/2 zucchini
cirka 4 champinjoner
en näve babyspenat
10 blad färsk basilika

Marinad
0,5 dl olja
1 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1/3 tsk salt
några varv med pepparkvarnen

Grilla på grillhäll, sätt på spett eller ugnstek dina favoritgrönsaker. Här använder vi ugnen.
Skiva aubergine och zucchini i centimeter stora skivor. Dela champinjonerna i fyra delar. Blanda grönsakerna i en skål. Gör marinaden.
Rör ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Spara en matsked av marinaden att droppa över grönsakerna innan servering. Häll resten av marinaden över grönsakerna. Blanda runt, låt stå cirka 1 timme. Värm ugnen till 225 grader. Häll ut grönsakerna på en ugnsplåt och ställ in i ugnen cirka 10-–15 minuter tills grönsakerna får lite färg. Vid servering blanda ner spenaten och garnera med lite basilika blad. Droppa över den sparade marinaden. Grönsakerna kan serveras varma eller kalla.

Text Linda Svensson