Marinerade grillade grönsaker

Sugen på någonting grillat och vegetariskt?

Grönsaker
1/2 aubergine
1/2 zucchini
cirka 4 champinjoner
en näve babyspenat
10 blad färsk basilika

Marinad
0,5 dl olja
1 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1/3 tsk salt
några varv med pepparkvarnen

Grilla på grillhäll, sätt på spett eller ugnstek dina favoritgrönsaker. Här använder vi ugnen.
Skiva aubergine och zucchini i centimeter stora skivor. Dela champinjonerna i fyra delar. Blanda grönsakerna i en skål. Gör marinaden.
Rör ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Spara en matsked av marinaden att droppa över grönsakerna innan servering. Häll resten av marinaden över grönsakerna. Blanda runt, låt stå cirka 1 timme. Värm ugnen till 225 grader. Häll ut grönsakerna på en ugnsplåt och ställ in i ugnen cirka 10-–15 minuter tills grönsakerna får lite färg. Vid servering blanda ner spenaten och garnera med lite basilika blad. Droppa över den sparade marinaden. Grönsakerna kan serveras varma eller kalla.

Linda Svensson