Scones med sylt och havregrädde

Scones passar utmärkt bra till en kopp te.

(cirka 6 stycken)
100 g mjölkfritt margarin
8 dl glutenfri mjölmix
4 tsk bakpulver
4 dl havremjölk
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 250 grader. Dela det kylskåpskalla smöret i tärningar och lägg i en bunke. Blanda bakpulvret med mjölmixen. Nyp sedan ihop mjölblandningen med smöret tills det är en jämn smet. Häll i havremjölken och blanda till en smetig deg.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Nagga sconesen med gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. När brödet släpper från pappret, och heller inte kladdar om du sticker en provsticka i mitten är det klart.
Servera med te, hallonsylt och vispad mjölkfri grädde.

Text Susannah Elers Foto Colourbox