Savoykålsrullar

Spännande maträtt av savoykål.

12 savoykålsblad
500 g blandfärs
2 msk riven lök
2 msk potatismjöl
0,5 tsk salt
0,25 tsk muskot
0,25 tsk ingefära
1 krm svartpeppar
2 dl mjölk (den man tål)
2,5 dl buljong
färsk timjan
granatäpplekärnor

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda färsen med lök, kryddor och potatismjöl. Spä med mjölken. Skär bort den grova stjälken från kålbladen. Förväll bladen i saltat vatten. Kyl av i iskallt vatten och låt sedan bladen rinna av väl på en kökshanduk. Detta bibehåller den gröna färgen.
Lägg färsen i bladen och gör ett litet paket. Vik så att vecken hamnar underst när du sen lägger paketen tätt i en smord ugnsform.
Häll över varm buljong och några klickar smör. Lägg på lite färska örter och täck formen med folie. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
Ät som de är, med lite grönsaker eller servera med potatis.

Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg