Saffranspasta med skinka

Saffran ger inte bara god smak, den gula färgen ger en vacker kulör till maten.

400 g kokt skinka
250 g pastasnäckor
1 påse saffran
1 rödlök
2 röd paprika
1 avocado
2 dl frysta ärtor, gröna
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk farinsocker
1 tsk chilisås

Dressing
pressad vitlöksklyfta
balsamvinäger
olivolja
farinsocker
chilisås

Koka pastan.(fjärilar, spiraler eller snäckor) Häll av vattnet och lägg tillbaka den i kastrullen. Strö över saffran. Rör försiktigt så saffranet fördelas jämt runt pastan. Skiva rödlöken och paprikan. Skär avocadon i bitar. Blanda skinka, pasta och grönsaker (ärtorna ska vara uppkokta).
Lägg upp på ett uppläggningsfat. Blanda samman dressingen och häll den över. Servera genast.