Rotsaksfyllda cannelloni

Pasta – och därmed basta!

12 lasagneplattor
lite olivolja

Fyllning:
100 g skalad morot
100 g palsternacka
100 g fänkål
100 g gul lök
0,5 msk olivolja
2 msk vatten
1 dl russin
1/2 grönsaksbuljongtärning

Sås:
1 msk mjölkfritt margarin
3 dl havredryck
1,5 msk Maizena
0,5-1 tsk salt
vitpeppar

Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Hacka rotsakerna, fänkålen och löken i tärningar, cirka 5 mm stora. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs löken några minuter innan rotsakerna och fänkålen blandas i. Tillsätt 2 msk vatten och lägg på ett lock. Mjukstek grönsakerna utan att de tar färg. Tillsätt russinen och smula ner buljongtärningen.
Sås: Vispa ihop alla kalla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan cirka 3 minuter under omrörning. Salta, peppra och smaka av.
Koka lasagneplattorna cirka 5 min så att de blir mjuka nog att rulla. Dela dem på mitten och lägg en sträng med fyllning på varje platta och rulla samman dem. Lägg rullarna i formen. Häll såsen över rullarna och fördela resterande fyllning runt om. Täck med bakplåtspapper eller folie och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Ta bort papperet och grädda 20 minuter till. Servera gärna sallad till.

Foto Colourbox