Rostad potatissallad med mild vitlöksdressing

En varm potatissallad som rostas i ugnen och serveras med en dressing på citron, persilja och vitlök.

10 potatisar
1 msk olivolja
1,5–1 tsk flingsalt
1 vitlök
2 pak choy alternativt babyspenat
2 morötter
2 avokado
2 salladslök

Värm ugnen till 225 grader. Använd gärna små potatisar med skal. Skrubba potatisen och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja och salt. Skala vitlöksklyftorna, lägg dem i ett hörn av formen, och blanda även dem med lite olja. Rosta i 30–40 minuter tills både potatisskalen och vitlöken fått lite färg. Eventuellt kan vitlöken behöva tas ut lite tidigare än potatisen.
Strimla pak choy och ångkoka i 2–3 minuter. Stjälkarna bör fortfarande vara krispiga. Skiva morötterna tunt, tärna avokado, strimla salladslök och persilja. Blanda alla grönsakerna i en skål. Skär potatisarna (med skal) i stora bitar och vänd ned dem.

Dressing
1 msk hackad persilja
2 msk olivolja
0,5 msk pressad citronjuice

Mosa vitlöksklyftorna och blanda med olja och citron. Blanda dressingen med salladen och låt stå lite innan servering.

Text Linda Svensson Foto Jens Sølvberg