Rödbetsfräs med tillbehör

Härliga färger blir det i denna rätt, speciellt om du toppar med krispiga gulbetor.

cirka 10 röd- och/eller gulbetor
1–2 vitlöksklyftor
1 msk raps- eller solrosolja
pasta, gärna bönpasta
ruccola
veganost, exempelvis Blue Island foods Greek style

Dressing
1 dl ruccola
0,5 dl olivolja
salt, peppar

Mixa ruccolan med olivoljan, smaka av med salt och peppar. Droppa dressingen över tallriken vid servering.

Koka pastan enligt anvisning.

Finhacka vitlöken. Skala rödbetorna och riv dem grovt. (För att få lite extra krisp i rätten, kan en beta sparas och skivas tunt med osthyvel eller mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten och låt stå till servering.)
Fräs rödbetsrivet och vitlöken i oljan i en stekpanna ett par minuter.

Servera med pasta och ruccola, smula över ost och droppa över ruccolaoljan.

Recept Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg