Rispappersrullar

En pysslig rätt till festliga tillfällen.

16 rispapper
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
2 morötter
1/2 gurka
1/2 purjolök
3 msk färsk mynta
3 msk thaibasilika

Limechilisås:
2 msk pressad lime
2 msk sweet chilisås
2 msk brunt socker

Blanda till en dipsås

Grön örtsås:
1 vitlöksklyfta
5 cm av det gröna på en purjolök
1,5 dl persilja
1 msk socker
3 msk vitvinsvinäger
1,5 dl olja
10 myntablad
10 basilikablad
1 msk färsk timjan
1 tsk salt
grovmalen svartpeppar efter smak

Mixa alla ingredienser till en slät sås. Krydda med salt och grovmalen peppar. Om såsen är för tjock, späd med lite vatten.

Lägg rispappren i varmt vatten tills de är mjuka, cirka 5 minuter. Lägg upp dem på ett fat. Skär kycklingfiléerna i strimlor och stek dem i olja eller mjölkfritt margarin. Krydda med salt och peppar. Strimla grönsakerna fint.
Lägg en liten hög med strimlade grönsaker, mynta, basilika och häll på lite valfri sås på varje rispapper. Vik ihop och rulla så att rullarna tillsluts.
Rätten är trevlig att bjuda på till fest, ställ fram alla ingredienserna i skålar och låt gästerna själva plocka i och rulla sina rispappersrullar. Rispapper finns att köpa i butiker med asiatiskt sortiment.

Foto Colourbox