Rabarberkompott

Smått & Gott. God kompott med kokosflingor och ingefära. Vill du ha variation går det att i stället använda vanilj och grovstött kardemumma som smaksättning.

Ingredienser

1,5 kg späd rabarber
3-4 dl strösocker
2 tsk riven ingefära
2-3 dl kokosflingor

Tillagning

Skölj rabarbern och skär den i 2-3 cm långa bitar. På frilandsrabarber kan man ta bort det grova skalet nederst på stjälkarna. Lägg rabarber, socker och eventuellt ingefära i en rostfri kastrull. Sjud till rabarbern mjuknat. Rosta kokosflingor ljusgula högt upp i ugnen. Häll upp kompotten i serveringsglas. Toppa med kokosflingor. Servera ljummen eller kall, gärna med glass.

Variation
Vill man ha en geléig kompott tillsätter man 2-3 blötlagda gelatinblad i den varma kompotten. Rör mycket försiktigt, rabarbern ska helst vara i hela bitar. Kompotten ska då kylas.
Ingefära är en klassisk krydda till rabarber, men vanilj och grovstött kardemumma är också goda kryddor till rabarber.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Kent Jardhammar

Hitta fler recept som innehåller: