Matig potatissallad

Potatissallad med blandade potatissorter

4 potatisar blå kongo
4 delikatesspotatis eller färskpotatis
1 knippe sparris
en handfull ruccola
1 rödlök
1 dl marinerade kronärtsskockshjärta

Örtdressing
0,5 dl olivolja (tips! använd olja från kronärtskockshjärtan)
1 tsk balsamvinäger
2 msk basilika
salt, peppar
Koka potatisen med skal i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Låt svalna. Dela sedan potatisen i lagom stora bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter Låt svalna, skär sedan upp i bitar på cirka 4–5 cm. Dela rödlöken och skiva tunt i små båtar. Dela kronärtskockshjärtana i delar. Lägg allt i en skål.
Gör örtdressingen. Strimla basilikan fint och blanda med olja, balsamvinäger salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.

Linda Svensson