Polentapizza med fetaost och tomater

Lagat. Polenta är grovmalda majsgryn som innehåller mineralämnena kalium, magnesium och fosfor. Polenta passar bra för dig som vill göra en glutenfri pizzadeg.

Ingredienser

7,5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1,5 dl polenta
4 tomater
1 rödlök
150 g fetaost
ca 20 svarta oliver
3 dl riven ost
2 msk färsk eller 2 tsk torkad oregano

Andra pizzafyllningar
Köttfärssås
Banan, ananas och curry
Skinka, champinjoner och lök

Tillagning

Koka upp buljongen i en kastrull. Vispa i polentan och sjud på svag värme i 6-7 minuter tills gröten tjocknat. Häll upp polentagröten på en oljad plåt. Låt kallna. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Skär fetaosten i tärningar. Fördela tomater, lök, feta, oliver, riven ost och oregano över polentakakan. Gratinera i 250 grader cirka 10 minuter. Servera polentapizzan med grönsallad.

Recepten är hämtade ur boken ””Ris, Bulgur, Couscous, Polenta””, ICA Bokförlag. Bulgur och couscous är gjorda av vete, men boken innehåller så många läckra ris- och polentarecept att den kan vara av värde även för glutenintoleranta.

Skriv ut

Foto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: