Bechamelsås

Vit grundsås, utan mjölk, ägg och soja.

4 port
(utan mjölk, ägg och soja)

2 msk vetemjöl
1-2 msk flytande mjölk- och sojafritt margarin
4-5 dl Rismjölk (eller den mjölk du tål)
salt och vitpeppar

Rör ut mjölet i det flytande margarinet i en varm kastrull, späd med
rismjölken och låt koka i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Bechamelsåsen kan du använda till gratänger samt smaksätta och variera:
Dillsås – tillsätt 3 msk hackad dill
Gräslökssås – tillsätt 2-3 msk hackad gräslök
Senapssås – tillsätt ca 1 msk senap
Bearnaisesås – tilsätt en nypa svartpeppar, 2 tsk citronsaft, 1 msk dragon
Fisksås – tillsätt citronsaft av en hel citron, en nypa svartpeppar, lite dragon.

Anci Hamrén Foto Colourbox