Pastasallad

Enkel och god pastasallad.

300-400 g glutenfri pasta
1 burk majs
1 ask cocktailtomater
1 purjolök
1 burk svarta oliver
50 g soltorkade tomater ( cirka ½ påse )
1 påse ruccola

Koka pastan och låt den svalna. Skiva rödlök och purjolök och lägg i en skål. Strimla eller klipp ner de soltorkade tomaterna. Blanda i majs och oliver. Skölj ruccolan och blanda ner i salladen tillsammans med pastan.

 

Dressing:

0,5 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk paprikakrydda
1 msk oregano
1-2 vitlöksklyftor

Blanda samman vinäger och olja med kryddorna. Pressa eller riv vitlöken. Rör samman och häll över pastasalladen.
Om du gör salladen dagen innan, vänta med att blanda ner soltorkade tomaterna till strax före serveringen eftersom den kan missfärga pastan något.

Recept Lena de Veen