Kyckling och kokossås

Snabb pastasås för stressiga dagar.

4 dl kokosmjölk
300 g pasta
3 kycklingfiléer, ca 350 g
2 paprikor i olika färg
1/2-1 pepparfrukt eller
1/2-1 tsk sambal oelek
1 purjolök
1 msk mjölkfritt margarin eller olja
1 tsk ingefära
1 tsk salt
1 hönsbuljongtärning
1 msk maizena
2 dl mjölkfri yoghurt

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingen i tunna strimlor. Kärna ur paprikor och pepparfrukten. Skär paprikan i tärningar och finhacka pepparfrukten. Strimla purjolöken.
Stek först kycklingen i matfett i en gryta. Rör ner paprika, peppar och purjolök. Låt det fräsa några minuter. Krydda med ingefära och salt. Tillsätt buljongtärningen och häll i nästan all kokosmjölk i grytan. Låt det koka upp. Rör ut mjölet i resten av kokosmjölken och rör ner i såsen. Låt såsen koka cirka 3 min. Häll av vattnet från pastan och blanda med kycklingsåsen.

Foto Colourbox