Pannacotta

Ljuvlig vaniljpannacotta gjord på sojagrädde istället för vanlig grädde. Servera gärna med bär eller lite rivet citronskal.

5 dl sojagrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg ner vaniljstången, alternativt ha i vaniljsockret. Häll på grädden och tillsätt sockret. Koka upp och låt sjuda i 1–2 minuter. Ta av kastrullen från plattan. När vätskan svalnat något (den får inte koka för då skär det sig) krama ur vätskan ur gelatinbladen och lägg dem i grytan. Rör om tills de löst upp sig. Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas. Låt stå i kylen minst två timmar för att stelna. Servera med säsongens bär.

Receptet är hämtat ur boken Laga för fler av Evelina Svensson

Foto Colourbox