Färsbiffar med fyllning

Biffar som håller ihop trots inga ägg i smeten.

5oo g köttfärs, av en sort du tål och gillar
2 msk majsmjöl (alltså ej maizena) eller mjölmix
2 tsk örtkryddor (vitlök, oregano eller timjan)
salt och peppar

Blanda alla ingredienser noga. Sikta gärna mjölet över färsen, det viktiga är att inga mjölklimpar är kvar när du blandat ihop smeten. Låt stå ett par minuter så mjölet får svälla.
Om du valt en färs med hög fetthalt behöver du öka mjölmängden.
Tag cirka 0,5 dl färs och platta ut i handen, lägg på 1 msk av valfri fyllning. Tag nu ytterligare ca 0,5 dl färs och lägg ovanpå. Se till att du sluter tätt med färs kring fyllningen.
Stek biffarna 3-4 minuter på var sida i medelstark värme.
Du kan även göra vanliga ofyllda biffar på detta recept. Men med hjälp av mjölet håller de ihop bättre så det är lite lättare att få fyllningen att stanna kvar i biffarna.

Exempel på fyllning:
Fetaost blandat med hackade soltorkade tomater
Bacontärningar stekta med champinjoner i bitar
Hackade lätt stekta kantareller
Eller din alldeles egna favorit. . . .

Recept Maria Eskel Foto Colourbox