Schwarzwaldtårta

Det är viktigt att då och då sätta en guldkant på tillvaron, och dit räknas verkligen en god tårta.

Tårtbotten:
1,5 dl havregryn/bovetegryn
1 dl hackade solrosfrön
2,5 dl florsocker
75 gr flytande mjölkfritt margarin eller smält hårt margarin
1 tsk malt psylliumfrö
1 msk glutenfri finmix

Blanda samtliga ingredienser till en smet. Vispa noga, i 3-5 minuter. Bred ut
smeten till tre rundlar på bakplåtspapper, cirka 24 cm i diameter.
Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.

Grädde:
6 tsk gelatinpulver
5 dl, 2 förp. Oatly imat, rumstempererad
8 tsk vanilinsocker
3 msk kallt vatten

Blanda gelatinpulver och vatten i ett glas eller en kopp. Låt svälla ett par
minuter. Ställ glaset/koppen i en skål med hett vatten så massan smälter.
Blanda vanilinsocker, vaniljkräm och Oatley i mat, vispa fluffigt i cirka 5 minuter,
helst med elvisp. Vispa ned det smälta gelatinet. Låt stå i kylen 15-20 minuter.

Garnering:
100 g mjölkfri choklad

Bryt chokladen i små bitar i en liten kastrull, sätt på svag värme och smält
långsamt under omrörning. Bred ut i ett tunt lager på ett bakplåtspapper. Låt
stelna. Skär i sneda rutor.

Tårta:
Lägg ihop tårtbottnarna med drygt hälften av grädden emellan. Lägg resten av
grädden över tårtan och runt kanterna. Garnera med chokladrutor.

Recept Maria Eskel Foto Colourbox