Kladdkaka

Allergias egen kreatör i köket, Maria Eskel, har lyckats få till en kladdig kaka utan vare sig mjölk, ägg eller nötter.

Kladdkaka utan ägg är bland det som jag tycker varit svårast att få till,
själva ””kladdet”” blir inte så lätt kladdigt utan ägg. Men här är det recept
som vi nu tycker är bäst. Håll bara koll på kakan när den börjar närma sej
färdighet, alla ugnar funkar ju inte helt lika så blir inte din kaka helt bra
första gången, ge inte upp. Är den nästan torr och okladdig ta ut den tidigare
nästa gång. Tycker du den är för kladdig, ja då får du ge den ett par minuter
till vid nästa försök.

2 tsk fiberhusk
2 msk pofiber
4 dl fin glutenfri mjölmix
3 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vanillin socker
150 gr choklad (Kung markatta Mjölkfri)
60 gr. Mjölkfritt margarin
3 dl havredryck (Oatley eller solhavre)
1 krm salt
(2 tsk äggers.)

Gör så här:
Blanda fiberhusk och pofiber med 2 dl havre dryck i en bunke, låt svälla 3 -5
minuter.
Tillsätt mjölmix, socker,salt, bakpulver (äggers.) och vanilinsocker i bunken.
Smält 100 gr choklad och margarinet. Häll det och resten av havredrycken i
bunken.
Vispa noga!
Häll det i en bakplåtspappersklädd form, liten långpanna.
Grädda i ca 20 minuter i 200 grader.
Hacka resten av chokladen och strössla det över kakan med en gång när du tar
kakan ur ugnen.

Maria Eskel Foto Colourbox