Njut av hösten

Rotfrukter, lammkött och skogens bär, det är ingredienser som hör hösten till. Recepten i denna läckra fyrarättersmeny är beräknad för fyra personer.

Recept: Tobias Holmberg och Elsa Holmberg

 

Lammracks med tomat- och vitlöksconfit

cirka 900 g lammracks
1 msk olivolja
havssalt
svartpeppar från kvarn

Sätt ugnen på 190 grader.
Gnid in lammracket med olivolja och rikligt med salt och svartpeppar. Stek lammet i en het stekpanna så att det får en fin stekyta runt om.
Lägg köttet i en smord ugnssäker form. Sätt i en stektermometer. Ugnstek köttet i cirka 30 minuter tills köttet når en inre temperatur av 62 grader. Tag ut köttet och låt det vila i folie i cirka 10-15 minuter.
Skär lammracket till kotletter och servera med tomat- och vitlöksconfit, rostad potatis och blandade örter.

Garnityr: blandade färska örter av persilja, gräslök, timjan och dill.