Moussaka

Den här goda moussakan innehåller varken ägg eller mjölk.

  • 4-5 stora potatisar
  • 2 auberginer
  • 1 stor tomat
  • 400 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • ev. lite riven muskot
  • Hackad färsk persilja
  • 2,5 dl köttbuljong eller utspädd fond

Skala potatis och aubergine, skiva dessa. Bryn auberginen. Blanda 2 msk olivolja, salt, peppar och persilja. Skala löken och skiva den och tomaterna. Stek köttet salta och peppra.
Ta en ugnsform, olja den med 1–2 msk olivolja. Varva lager av potatis, tomater, auberginer, köttfärs och lök. Salta och peppra mellan varven. Häll över buljongen
Täck med aluminium folie och grädda i 30 minuter på 220 grader. Ta bort folie efter 30 minuter och grädda i ytterligare 15 minuter, tills moussaka har fått fin färg.