Moussaka med potatis

En ”försvenskad” moussaka med potatis istället för aubergine och färdig pannkakssmet istället för bechamelsås.

1 kg potatis

Köttfärssås:
1 gul lök
1 vitlök
500 g lammfärs
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk kanel
1 krm muskotnöt, riven
5 dl Oatly Färdig Pannkakssmet

Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka lökarna. Bryn dem och lammfärsen i olivolja i en gryta. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, svartpeppar, kanel och muskotnöt. Koka köttfärssåsen cirka 5 minuter.
Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Häll över pannkakssmeten. Grädda moussakan i ugn vid 175°C, 45-60 minuter.
Servera med grönsallad.

Foto Colourbox