Morotsbiffar

Lite sting av chili och ingefära lyfter smaken på dessa morotsbiffar. Om du ska ha dem på julbordet kan du göra som vi och bygga en julgran med dem.

300 g morot
230 g avrunna linser
3 msk majsmjöl
1 tsk ingefära
0,5 tsk salt
1 krm chili
1 krm svartpeppar
1 msk honung
1 msk citronsaft
1 msk fiberhusk
1 tsk maizena

Riv morot fint och blanda sedan ihop med linser, citron, honung, kryddor och mjöl. Rör runt ordentligt och tillsätt sist fiberhusk. Ställ in smeten i kylen en stund och blanda under tiden ihop paneringen till biffarna.

Panering:
3,5 msk maizena
1 dl polenta
3 msk sesamfrön
1 tsk flingsalt

Ta en sked och klicka ut biffarna i handen. Panera runt om. Lägg därefter ned biffen i stekpannan och stek cirka 2 minuter på varje sida.

Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg