Medelhavssoppa

Soppa med tortellini och kryddor från medelhavet.

(4 portioner)
250 g tortellini, ev. laktos- och glutenfri
1 1/2 l vatten
1 1/2 l grönsaker, till exempel morötter, purjolök, gul lök, kål, palsternacka
salt
några vitpepparkorn
2-3 msk kalvfond
1/2 röd paprika
1 stor knippa hackade färska kryddörter (basilika, oregano, timjan och mejram)
Koka upp vatten, grönsaker, lite salt och pepparkorn. Låt det koka samman i cirka 10 minuter och sila buljongen, gärna genom kaffefilter. Häll buljongen i en kastrull och låt den koka upp. Lägg i tortellinin och låt koka så länge som förpackningen anger. Förstärk smaken med fond., smaksätt ev. med salt och paprikan. Lägg i grönsakerna, tillsätt örtkryddorna och servera soppan het.

Foto Colourbox