Köttfärsgryta

Laga lite extra mat under helgen och veckans luncher är fixade. Med egen matlåda vet du precis vad du får och sparar dessutom pengar.

500 g blandfärs
1 stor gul lök
100 g champinjoner
2 morötter
2 msk mjölkfritt margarin
3 vitlöksklyftor
3 dl rött vin eller buljong
0,5 dl tomatpuré
1 burk syltlök (125 g)
2 tsk timjan
1 lagerblad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 dl hackad persilja

Skala och finhacka löken. Skölj champinjonerna. Skala och skiva morötterna. Bryn köttfärsen i en stekpanna och lägg ner i en gryta. Fräs löken, tillsätt morötterna och pressa över vitlöken efter en stund. Fräs ytterligare någon minut. Lägg över i grytan.
Fräs champinjonerna så att allt vatten dunstar. Lägg över i grytan. Tillsätt vin eller buljong, tomatpuré och syltlök. Smaksätt med timjan, lagerblad, salt och peppar. Låt grytan koka cirka 5 minuter, späd eventuellt med mer vin eller buljong. Strö över hackad persilja. Pasta passar bra till grytan.

 

Foto Colourbox