Kycklingspett

Kycklingspett i lag som efter tillagning kan ätas både varma och kalla.

0,5 l vatten
0,5 dl grovsalt
0,5 msk socker
2 kycklingbröstfiléer
1 gul lök
1 morot
1 knippe bredbladig persilja

Blanda vatten, grovsalt och socker i en kastrull till en lag. Koka upp lagen och låt den svalna. Lägg sedan filéerna i lagen och ställ in i kyl 4–6 timmar. Ta ur filéerna ur lagen och torka av dem lite med papper.
Hacka löken och moroten grovt och lägg i en kastrull med persiljan och häll på vatten så att det täcker. Koka ett par minuter. Lägg sedan i kycklingfiléerna och låt sjuda under lock i 20 minuter.
Ta ur filéerna och låt svalna. Spara kycklingbuljongen och använd till blomkålssoppan.
Dela varje filé i fyra delar så att det går att göra spett. Spetten kan sedan grillas kort på hög värme på grill eller i grillpanna för att få grillränder. Serveras varma eller kalla.

Recept Linda Svensson