Kalven och grisen

Lagat. En festlig pastarätt till både vardag och helg.

Ingredienser

300 g gula bandspagetti, tex bönpasta
1 purjolök
vatten + salt
300 g kalvkött av innanlår i tunna skivor
50 g skivad salami
mjölkfritt margarin

Sås
1 msk mjölkfritt margarin
3 dl havredryck
1,5 msk Maizena
0,5-1 tsk salt
vitpeppar
1 msk senap
och/eller hackade färska örtkryddor

Tillagning

Sätt på en stor kastrull vatten till pastan. Skölj och strimla purjolöken i smala band. Vispa ihop ingredienserna till såsen och låt sjuda cirka 3 minuter. Dela kalvskivorna i mindre bitar, fäst ihop varje med en salamiskiva med tandpetare. Koka bandspaghettin enligt paketets anvisningar. Lägg i purjolöken när en minut återstår.
Stek köttet bara på köttsidan i het stekpanna. Salta och peppra under tiden.
Sila upp spaghettin. Spola den snabbt med kallt vatten. Häll tillbaka i kastrullen, blanda ner lite mjölkfritt margarin eller olja och salta lätt. Häll upp i het serveringsskål. Servera med den heta såsen och det nystekta köttet.

Tips 
Kalvköttet kan eventuellt ersättas mot tunna utbankade skivor av fläskfilé.

Skriv ut

Foto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: