Kalven och grisen

En festlig pastarätt till både vardag och helg.

300 g gula bandspaghetti
1 purjolök
vatten + salt
300 g kalvkött av innanlår i tunna skivor
50 g skivad salami
mjölkfritt margarin

Sås:
1 msk mjölkfritt margarin
3 dl havredryck
1,5 msk Maizena
0,5-1 tsk salt
vitpeppar
1 msk senap
och/eller hackade färska örtkryddor

Sätt på en stor kastrull vatten till pastan. Skölj och strimla purjolöken i smala band. Vispa ihop ingredienserna till såsen och låt sjuda cirka 3 minuter.
Dela kalvskivorna i mindre bitar, fäst ihop varje med en salamiskiva med tandpetare. Koka bandspaghettin enligt paketets anvisningar. Lägg i purjolöken när en minut återstår.
Stek köttet bara på köttsidan i het stekpanna. Salta och peppra under tiden.
Sila upp spaghettin. Spola den snabbt med kallt vatten. Häll tillbaka i kastrullen, blanda ner lite mjölkfritt margarin eller olja och salta lätt. Häll upp i het serveringsskål. Servera med den heta såsen och det nystekta köttet.
Tips: kalvköttet kan eventuellt ersättas mot tunna utbankade skivor av fläskfilé.

Foto Colourbox