Kålrotsgryta med bratwurst

Kålroten är en underskattad råvara som är god till mer än rotmos.

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
1 krm kajennpeppar
4 dl köttbuljong (tärning vatten)
2 kålrötter (ca 1 kg)
4 bratwurstar
250 g gröna ärter
0,5 dl persilja (hackad)

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatpuré, curry, paprikapulver, salt, kajennpeppar och buljongen. Låt koka upp.
Skala och skär kålrötterna i tärningar, cirka 2×2 cm. Lägg dem i traktörpannan och låt koka under lock cirka 15 minuter.
Skär bratwursten i mindre bitar. Lägg dem och ärterna i traktörpannan och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av och strö över persiljan.
Servera med bröd.

Foto Colourbox