Kall quinoasallad med örtolja och kyckling

Lustfylld färgprakt på faten.

4 dl kokt quinoa, enligt förpackningens anvisningar
2 morötter, skurna i stavar, rostade
blandade salladsblad, till exempel maché, frisé, rucola och mangoldskott
8 körsbärstomater, halverade
½ gurka, skuren på längden
1 rödlök, skuren i tunna ringar
4 grillade kycklingfiléer, skurna i tjocka skivor
0,5 dl solrosfrön, rostade
Koka quinoa och rosta morotsstavarna i en het stekpanna utan matfett tills de fått lite färg. Blanda samman och ställ svalt.
Lägg salladsblad på serveringstallrikar och montera dem med quinoa- och morotsblandningen, tomater, gurka och rödlök. Lägg på skuren kycklingfilé och toppa med rostade solrosfrön. Ringla över örtolja och balsamvinäger.

Örtolja
1 dl blandade färska örter, till exempel basilika, persilja, gräslök, timjan
0,5 dl olivolja av god kvalitet

Mixa örter i en rymlig skål med hjälp av stavmixer och tillsätt långsamt olivolja. Mixa till en slät örtolja.

Text Tobias & Elsa Holmberg Foto Colourbox