Höstig svamppanna

Färska eller frysta fungerar lika bra i denna veganska svamprätt.

200 g kantareller eller trattkantareller
1 gul lök, finhackad
2 msk rapsolja eller mjölkfritt smör
400 g sojafärs
2 dl växtbaserad grädde, till exempel havre- eller sojagrädde
0,5 msk flytande grönsaksfond
4 krossade enbär
2 tsk färsk eller torkad timjan
1 msk rårörda lingon
salt, svartpeppar

Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska. Rör ner lök, olja eller smör och sojafärs bland kantarellerna. Låt steka med i några minuter.
 Häll på grädde, grönsaksfond, krossade enbär och timjan. Låt all vätska koka in nästan helt.
 Blanda till sist ner rårörda lingon och smaka av med salt och peppar.
 Servera med valfritt tillbehör.

Recept Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg