Gulaschsoppa

Ät gärna soppan med bröd, det är bra att ha till att få upp det sista ur tallriken.

300 g nöt- eller viltkött
2 st lök
2 st röd paprika
2 msk mjölkfritt margarin
3 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyfta
0,5 tsk kummin, malen
1 l vatten
2 tärningar oxbuljong
4 potatisar
cayennepeppar efter smak

Skär köttet i små bitar och hacka löken och paprikan. Bryn kött i smöret, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag.
Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén (här kan man ha i upp till en tesked cayennepeppar om man vill ha en starkare soppa). Klicka i vitlök och tomatblandningen i pannan med köttet och ställ pannan åt sidan.
Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet.
Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter.
Skala och hacka potatisen grovt.
Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter.
Servera med ett gott bröd, det är bra att ha till att få upp det sista ur tallriken.

Foto Colourbox